Ons jaar 2015

Lieve Familie en Vrienden,

Dit jaar stond in het teken van de enorme groei van Anneke’s Startup Company Dyscalculia Services.

We organiseerde workshops en Caspar’s kamer werd omgetoverd in een kleine studiorsz_2015-02-20_193040 voor de online cursus Dyscalculia tutoring die in 2016 zal verschijnen. We maakten een Ebook en er zijn voorbereidingen voor een echt boek en op itunes kun je onze Podcast beluisteren. Anneke werd consultant voor twee scholen en werkt bij drie scholen als Dyscalculia tutor en bij een heel aantal prive clienten. Ze werkt met clienten zelfs over skype in het buitenland! Het is druk, heel druk maar geweldig om te zien hoe we met hard werk een business uit de grond kunnen stampen. Het is echt geweldig om te zien hoe een aantal kinderen van totaal falen in wiskunde door Anneke’s ingrijpen nu goed kunnen meekomen en naar goede High Schools hebben kunnen gaan.

Maar het jaar begon met een reisje naar Parijs889 in Januari dat we hadden gewonnen bij een loterij van het Internationale Choir, waar ik later in het jaar de president van ben geworden trouwens. We planden om onze allereerste keer in Parijs, vele jaren geleden, nog eens na te doen en het werd een echte nostalgische trip!rsz_2015-01-18_154856

 

We zwijmelden voor de beelden in het museum van Rodin, genoten in het restaurantje op Place du Tertre, aten baguette met kaas en pate in de hotel kamer omdat het wel erg koud was om dat weer op een bankje in het park te doen en ….Heel romantisch schreven we onze namen op een hangslot en hingen het aan een van de bruggen waar duizenden voor ons dit ook al hadden gedaan. We gooiden de sleutels in het water als teken van eeuwig verbond maar helaas lazen we bij terugkeer dat de stad Parijs alle slotjes had verwijderd en de rivier had gedrecht! Daar ging onze mooie romance.

De kinderen daveren door de wereld ieder met hun eigen prioriteiten en projecten.

Caspar werkt lange lange dagen in z’n job als systems engineer waar hij werkt aan de software voor vliegtuig motoren. Hij heeft net een hele drukke periode achter de rug en hij hoopt in 2016 wat meer tijd te krijgen. Het is geweldig dat hij weer in de US is en regelmatig naar Texas komt om ons te bezoeken.

Carlijn had enorm success toen de TU Eindhoven haar ontwerp als een van de show case

projecten koos tijdens de Dutch Design Week. Ze heeft een installatie bedacht waar mensen in een dementia afdeling een soort “raam” zien met dieren erachter en als ze water pompen van een echte pomp die ervoor staat zien ze door het “raam” de dieren komen drinken. Het werkt allemaal prachtig en hierboven is een filmpje waar je het kunt zien. Haar relatie met Rik nam de volgende stap doordat hij z’n kamer opzegde en nu in de Burght woont met Carlijn.

1681Coen zong weer met de Texas Private Schools Music Educators Association’s Honor Choir en werd nu gekozen als tweede beste Tenor in Texas. Hij zong ook een van de lead rollen in een jeugd opera van de Houston Grand Opera deze zomer en was een van de hoofdrollen in de school musical “Legally Blonde”. Ondanks al deze muzikale successen heeft hij toch bedacht om in de computer science verder te gaan en heeft hij in de zomer al twee universiteits cursussen hiervoor gedaan. Een universiteit heeft hem al geaccepteerd en we wachten op antwoord van de resterende universiteiten ergens begin 2016.

Zelf ben ik druk, naast m’n werk voor m’n nieuwe baas (Anneke), met het werk voor Child Advocates. Achter een borrel zal ik wel eens vertellen over m’n avonturen daarmee en hoe ik door een swat team beschermd moest worden van boze clienten.

_MG_4519_D_lgCoen en ik speelden in december voor het laatst in de seizoens productie van Christmas Revels. We hebben dat samen 10 jaar gedaan en vinden het een goed moment om er mee  op te houden, zeker omdat Coen nu naar de universiteit gaat en er geen tijd meer voor zal  hebben.

Ieder jaar nemen we ons voor een rustiger leven te gaan leiden maar het blijft enerverend en erg actief. Dankzij de zegeningen van Facebook, Skype en Whatsapp blijven we van veel van jullie avonturen op de hoogte maar we blijven streven daar meer tijd voor te maken.

Met een graduation voor Coen van de High School en Carlijn van haar Universiteit in het vooruitzicht en met alle plannen die we hebben voor Anneke’s business zal ook 2016 een gezellig druk jaartje worden en we hopen van harte dat jullie er allemaal deel van uit zullen maken!

Alle goeds voor een rustig nieuw jaar!

http://leovalk.wistia.com/medias/geilblic1p?embedType=async&videoFoam=true&videoWidth=640

Anneke en Leo, Caspar, Carlijn & Coen

panto